industri01Grundet øget global efterspørgsel på varer, vi i Danmark betragter som affald, har DAKA lukket en fabrik på Sjælland og i stedet startet en ekstra produktionslinje på fabrikken i Løsning.

DAKA er et andelsselskab, ejet af de danske slagterier, som forarbejder døde dyr, således at dele af affaldet kan bruges i eksempelvis biodiesel.

I en helt ny produktionslinje ved siden af de tre allerede eksisterende vil DAKA i Løsning fremover behandle ca. 60.000 tons affald om året, samtidig med at fabrikkens andre linjer modtager og behandler ca. 140.000 tons affald årligt.

En del af den nye produktionslinje er blevet til ved ombygning af det eksisterende anlæg. Men både modtagelsen og afslutningsprocessen er nyt. Og selv om DAKA har egne håndværkere i huset, måtte der hjælp til udefra, både ved byggeri og installationer.

Hedensted-firmaet IC Electric har således stået for de nye installationer både ved modtagelsen og undervejs i produktionen.

”Den ekstra produktion bliver sat i gang, uden at det koster ekstra mandskab. Det kan kun lade sig gøre, fordi anlæggene i dag er fuldautomatiske. Vi styrer de fire produktionslinjer fra ét stort kontrolrum og har produktionen i gang fra mandag eftermiddag til lørdag middag hver uge. I weekenden er der ingen råvaretilførsler, så da er anlæggene lukket ned”, fortæller teknisk chef Søren Larsen, der har været meget glad for samarbejdet med IC Electric:
”Dels fordi vi har fået udført arbejdet præcist, til tiden og rigtig gennemført, dels fordi vi har fået god rådgivning og fundet fine løsninger til energibesparelser. Vores produktion er jo vældig energitung, så vi gør meget for at spare på strømmen, hvor vi kan. Og der har vi oplevet, at IC Electric virkelig har nogle kernekompetencer, som kommer kunderne til gode”, siger Søren Larsen.

industri06aFlytning fungerede fra dag 1!

Da Hetag A/S i november 2011 flyttede ind i en helt ny administrationsbygning, var det med spænding, at lagerchef Michael Nielsen tog plads ved computeren og satte telefonen i øret. Havde systemet mon klaret flytningen?

Det havde det, og Michael Nielsen har stor ros til IC Electric, som klarede at flytte it-systemet, uden at det skabte problemer:

”Det er dejligt med et firma, der kan klare så meget foruden de helt almindelige el-installationer, inklusive levering af både indendørs og udendørs belysning. Også ventilationssystemet har IC Electric installeret til vores fulde tilfredshed. Og hertil kommer altså it og trådløst internet. Det fungerede fra Dag 1, og når der har været enkelte nedbrud hen ad vejen, er det en fornøjelse at arbejde sammen med et firma, der altid er klar til at rykke ud med minutters varsel. I øvrigt kom IC Electric til at levere mere, end der var bestilt fra starten, f. eks. strøm til gastanken, lager-pc’en med printer, pakkemaskinen. Noget af det var ideer, der opstod hen ad vejen, for folkene fra IC Electric er nemlig gode til at få ideer og tænke selv”.

KONSTRUKTIV SAMARBEJDSPARTNERindustri07

“IC Electric er et firma, der har meget stor forståelse for kundernes behov. For os laver de både bygningsinstallationer, vedligeholdelse og styresystemer til både simple og komplicerede produktions-processer. Firmaets medarbejdere har en stor og alsidig viden om vores produktion – og fuld forståelse for, at produktionen altid kommer i første række. Uanset hvad klokken er”

Tom Kristensen, teknisk direktør, Boligbeton, Løsning